ÖSSZEFOGÁS
1956 katonai és polgári örökségének
megőrzéséért
Közhasznú Egyesület

            
MENÜ

Tisztelt Barátaink, Bajtársaink! Kedves Fiatalok!

Az elmúlt két esztendőben megváltozott helyzetünk. A Történelmi Igazságtétel Bizottság szervezeti megalakítói volt az a négyszáz ´56-os katona, akik sorsuk jobbra fordulásában reménykedtek. Valóban megtörténtek a rehabilitációk, nyugdíj-rendezések és normális egyesületi életünket éltük, mint a TIB egyik tagozata, a Katonai Szervezet.

Két éve azonban minden rosszra fordult. Személyi gyalázkodásoktól volt hangos a székház tanácsterme, éves szerény támogatásunkat is visszatartják - ezt a pénzt egyébként az Országgyűlés biztosítja, de "jóakaróink a Parlamenti döntéseket is semmibe veszik - sőt több vidéki tagozat is erre a listára került.  Kezdeményeztük a TIB szervezeti munkájának felülvizsgálatát és pl. a fiatalítás azonnali megkezdését. Süket fülekre találtunk.

A Katonai Szervezet - nem kilépve a TIB-ből - 2011 nyarán új egyesületet hozott létre. Így váltunk önálló jogi személlyé, ügyes-bajos dolgainkat tehát ezután nem gyámkodás alatt folytatjuk. Örömünkre szolgál, hogy az alapításhoz több vidéki tagozat is csatlakozott. Az Összefogás, tehát nemcsak katonákból áll, hanem polgári személyekből is.

Céljaink részletesen megismerhetők az Alapszabályból. Egyet azonban nagyon fontosnak tartunk. Várjuk sorainkba, mindazokat a fiatalokat, középkorúakat, akik az elmúlt húsz évben tevőlegesen részt vettek 1956 szellemének megőrzésében. Pl. az 50. évfordulón szerte az országban százával adták nevüket  ´56-hoz, együtt emlékezve a helyi közösségekkel. Színjátszók, énekesek, képzőművészek, irodalmi művek alkotói, zenészek és ki tudná mindnyájukat felsorolni. Elsősorban Őket szólítjuk, hívjuk! De várjuk azokat az idősebbeket is, akik eddig nem voltak ´56-os szervezet tagjai, vagy nem régen szereltek le: keressék a kapcsolatot az Összefogással.

Asztali nézet